iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
247 reviews
9.3 10
46 beoordelingen

Huis verkopen aan belegger Assen

2 minuten lezen

Terug

Huis verkopen belegger Assen

Als je een huis snel en zonder gedoe wilt verkopen dan is verkopen aan een belegger in Assen soms een goede optie. In zijn algemeenheid kun je stellen dat de verkoop minder oplevert, het aanbieden op de volledige vrije markt via Funda kan doorgaans ook binnen enkele weken afgerond worden en zorgt voor een beter opbrengst. 

Toch kan het in sommige gevallen, bijvoorbeeld bij een erfenis of bij achterstallig onderhoud of in verhuurder staat een goede oplossing zijn. 

Hieronder de voordelen.

Geen ontbindende voorwaarden

Bij verkoop aan een reguliere koper dien je naast de periode van verkoop, óók de periode van de ontbindende voorwaarde van financiering af te wachten. Afhankelijk van de koper is dit een extra periode van ca. 6 weken. Als je snel wilt doorpakken met de aankoop van jouw nieuwe woning en zonder voorbehouden wilt bieden, kan dit belemmerend werken. Met de zoektocht naar een koper, onderhandelingen, verlopen voorbehouden en overdracht zomaar een behoorlijke periode verder. 

Direct een bod

Verkoop je je huis direct aan een zogenaamde investeerder of belegger dan heb je doorgaans binnen enkele dagen een bod op je woning zonder enige voorbehouden. Je bespaart het gedoe van een regulier verkooptraject en hebt direct maximale zekerheid. Daarnaast kun je vaak zelf de datum bepalen wanneer de overdracht van je woning kan plaatsvinden. Op deze manier kun je de overdracht naadloos aan laten sluiten op de aankoop of betrekken van je nieuwe woning. Dit geeft rust en zekerheid.

Vraag advies aan makelaar Assen

Elke situatie is anders en elke woning is uniek. Vraag uw iQ Makelaar in Assen om advies welk verkooptraject bij u en de woning past. Vanuit het kantoor hebben we jarenlange connecties met beleggers én kunnen we een inschatting maken hoe een regulier verkooptraject gaat. Ook zullen wij u een transparant en onderbouwd advies geven over de opbrengst van de verschillende trajecten. Soms is er ook een tussenvariant van toepassing.

We kunnen u altijd helpen, na ons vrijblijvende advies beslist u zelf welk verkooptraject gevolgd wordt.

Achterstallig onderhoud

Een reguliere koper zal vaak schrikken van achterstallig onderhoud en de kosten en gedoe die het herstel met zich meebrengen. In taxatierapporten wordt tegenwoordig de staat van onderhoud en aanwezige gebreken benoemd zodat deze bij de hypotheekaanvraag ook problemen opleveren. 

Achterstallig onderhoude is bij verkoop aan een belegger in Assen vaak geen enkel probleem, deze heeft vaste partijen voor het verhelpen van de gebreken en er is geen taxatie of hypotheek nodig.

Huis verkopen uit erfenis

In een erfenis situatie, zijn er vaak meerdere nabestaanden en moet je er voor zorgen dat de woning “verkoopklaar” gemaakt wordt en er netjes bij staat met bezichtigingen.

Bij meerdere erfgenamen kan dit discussies opleveren in de toch al vervelende en erg treurige situatie. Het organiseren is ook lastig omdat soms de erfgenamen uit alle windstreken komen en niet veel tijd hebben.

Ook dienen er vaak successierechten betaald te worden, dus een langdurig traject met eerst opknappen en daarna verkopen heeft geen voorkeur.

In dergelijke situaties kiest men vaak voor een directe verkoop aan een belegger in Assen in combinatie met het achterlaten van een deel van de inboedel. De belangrijke herinneringen en erfstukken worden verdeeld onder de erfgenamen en de rest van de inboedel wordt achtergelaten. De erfenis kan hiermee snel worden afgewikkeld en verdeeld.

Publicatiedatum 26/11/2020

Wat is jouw huis waard?

Gratis rapport iQ Makelaars Leadtool

Contact

iQ Makelaars Assen
Stationsstraat 9
9401 KV Assen

E: assen@iqmakelaars.nl
T: 0592 - 760 999

0592-760999

 

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring.