iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
247 reviews
9.3 10
46 beoordelingen

Subsidies voor verduurzaming niet optimaal benut

minder dan 1 min.

Terug

Uit een onderzoek van Duurzaam Wonen, een Multiscope onder 40.000 Nederlanders blijkt dat de meeste Nederlander zelf het verduurzamen van hun woning betalen. Ze weten te weinig van subsidies om te verduurzamen. 

 

Slechts een op de vijf maakt gebruik van een financiële regeling. Grotendeels maakt dus geen gebruik en dit is te verwijten aan het feit dat vier op de tien niet bekend is met dergelijke regelingen. In 25 procent van de gevallen is het investeringsbedrag te laag of komt men niet in aanmerking voor ondersteuning. Voor meer dan 40 procent speelt onbekendheid met financiële regeling een rol. Het komt voor bijna 20 procent voor dat het niet in hen opkomt om te zoeken naar middelen en 11 procent is hier niet mee bekend. 7 procent vindt het te veel uitzoekwerk en 6 procent vindt de financiële regelingen te ingewikkeld. 

 

Demissionair minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren geeft aan dat Nederlanders zo snel mogelijk hun woning moeten isoleren. Vaak gebeurt het te weinig in verband met slecht geïsoleerde woningen van woningcorporaties en minder draagkrachtige huurders. Een ander probleem zijn de vakmensen. Zodra mensen hun woning wel willen isoleren of verduurzamen zijn er simpelweg te weinig mensen om dit te kunnen uitvoeren.

 

Op welk moment kan je dan het beste je woning wel verduurzamen en gebruik maken van de regelingen die er zijn? Zodra je gaat verhuizen, dat is het moment. 

 

Bron: Vastgoed Actueel

11 oktober 2021 

Publicatiedatum 27/10/2021

Wat is jouw huis waard?

Gratis rapport iQ Makelaars Leadtool

Contact

iQ Makelaars Assen
Stationsstraat 9
9401 KV Assen

E: assen@iqmakelaars.nl
T: 0592 - 760 999

0592-760999

 

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring.